Dette er også skrevet ud til alle trænere og trinledere på mail:

Som det blev skrevet ud i fredags, er det nu igen muligt at træne udendørs fodbold igen under de retningslinjer som DBU har sat op.

Den fulde protokol for fodboldens corona-regler kan i finde her: https://dbujylland.dk/media/16514/protokol-fodboldens-corona-regler-07-05-2020.pdf

Vi har i klubben et stort ansvar for at alle retningslinjer bliver overholdt og at der bliver startet op på ansvarlig vis, og derfor satte det sportslige udvalg sig sammen straks, for at finde ud af hvordan det er muligt at starte op under de gældende begrænsninger og restriktioner.

Det har udmøntet sig i følgende corona-regelsæt, som ALLE trænere og trinledere bedes følge fuldt ud, for at starte træningen op igen.

 

Generelt:

· Klubben har besluttet at alle trin kun træner 1 gang om ugen indtil den 8. juni, hvor vi går ind i genåbningens fase 3 og forhåbentlig kommer til at træne på normal vis igen. Det skyldes hovedsageligt, at alle 11-mands baner bliver lavet om til 2 stk 8-mands baner, og der må maksimalt være 10 per bane (inklusiv træneren). Derfor er der lavet et nyt træningsskema, som gælder indtil da, og som er vedhæftet i denne mail. Træningstiderne burde passe for alle, da træningspasset også er en del af den tidligere udsendte træningsplan for foråret.

· Fra og med 8. juni vil den ”gamle” træningsplan forhåbentlig træde i kraft igen, og gælde indtil skolernes sommerferie. I sommerferien har klubben planer om at tilbyde træning for ALLE, der har lyst til at træne. Det vil der komme mere info om senere. Fodboldskolen ser nu også ud til at blive afholdt med sikkerhed, så tøv endelig ikke med at melde jeres børn til.

· Med den midlertidige baneplan vil der være nok plads til at alle vil kunne overholde forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer per bane, og der vil være 15 min mellem hver enkelt træningspas, så ingen hold overlapper hinanden. Det er vigtigt at alle kommer til tiden (trænerne lidt før – mere info længere nede) og slutter til tiden.

· Der vil under alle træninger være en leder fra klubben til stede, for at sikre at alt foregår efter det udsendte regelsæt (en corona-vejleder, som man også kan spørge til såfremt man er i tvivl om noget).

· Alle forældre opfordres til at holde sig væk fra træningsanlægget, så vi er sikre på ikke at komme i karambolage med forsamlingsforbuddet på 10 personer.

· Alle trænere, assistenttrænere og ungetrænere opfordres fra klubbens side til at deltage i træningerne.

 

Trænerens/trinlederes opgave før træning:

· Hvert enkelt trin skal opdeles i grupper på maksimalt 10 (9 spillere og 1 leder per bane eller 8+2), som på forhånd bliver tilknyttet en træner. Der må ikke byttes rundt i holdene undervejs i træningen, og det vil være optimalt at holde dem i de samme grupper fra gang til gang, så vidt det er muligt. En opfordring herfra vil være at alle skal tilmelde sig til de enkelte træninger, så man kan lave opdelingen og sende det ud inden, så alle spillere ved hvilken træner/leder, de skal gå til, når de møder ind til træning.

· I den forbindelse skal det siges, at alle trænere/ledere forventes at være på banerne 10 min før træningsstart, for derefter at fordele sig ud på det areal, der er tilknyttet dem, så hver enkelt spiller kan gå direkte derover uden at alle skal samles. Spillerne må tidligst komme 5 min før træningsstart.

· Trænerne for hvert hold vil få udleveret en håndsprit, som alle skal bruge inden træningen går i gang.

· Træneren/trænerne kan hente bolde og kegler i boldrummet. Har trinnet sine egne bolde, så bruger man dem. Har man ikke det, så bruger man af de fælles bolde. Man må maks tage 1 bold til 2 spillere, så vi er sikre på at der er nok til alle. Det er ikke tilladt at bruge veste.

· Der vil kun være adgang for trænerne til boldrummet, og INGEN kan komme ind i hverken hallen eller omklædningsrum før og efter træning, så alle skal møde omklædt hjemmefra.

Yderligere restriktioner fra DBU før træning, der skal følges:

· Det anbefales, at man slet ikke møder til træning, hvis man selv har symptomer på Covid19-sygdommen eller bor sammen med eller har været i kontakt med en person, som er testet positiv.

· Ingen træning for personer i risikogrupper uden myndighedsgodkendelse.

 

 

Trænerens/trinlederes opgave under træning:

· DBU forventer allerede i morgen (tirsdag den 12/5) at udsende et træningsprogram med inspiration til øvelser, som er oplagte at køre under de nuværende corona-begrænsninger. Hvis ikke man modtager et træningsprogram, så ret endelig henvende til kontoret, så vi kan sørge for at alle får et.

Yderligere restriktioner fra DBU under træning, der skal følges:

· Der skal altid være én træner eller voksen til stede pr. gruppe.

· Der skal så vidt mulig holdes 2 meters afstand til hinanden under hele træningen og ved samlinger.

· Der opfordres til aktiviteter, som kan gennemføres helt uden fysisk kontakt.

· Under træning er det kun den ansvarlige, der må flytte kegler og mål.

· Der må ikke heades til bolden og heller ikke tæmmes med bryst.

· Der må IKKE bruges hænder i træningen med undtagelse af målmanden, der skal bruge EGNE handsker, som skal være vasket af før træning.

· Der må ikke skiftes ud i grupper under træning.

· De enkelte grupper skal holdes separate og må ikke blande sig med hinanden under træning.

 

Trænerens/trinlederes opgave efter træning:

· Efter træning afsprittes alle bolde og kegler med den udleverede håndsprit, og leveres tilbage til boldrummet hurtigst muligt. Mangler man håndsprit skal man kontakte en i klubben, hvorefter det vil blive udleveret hurtigst muligt. Der vil også være spande ved håndvasken i boldrummet, som man kan fylde sæbe i og gøre boldene rent udenfor.

· Alle forlader træningen lige efter den er slut. Anlægget skal forlades alene, ikke i grupper.

· Hvis en spiller eller en leder får symptomer på sygdom, og får konstateret COVID-19, skal klubben, trænere og medspillere orienteres om dette.

 

Denne guide fra DGI er til forældre, så de ved hvordan de skal forholde sig overfor deres børn til de nye retningslinjer: https://www.dgi.dk/fodbold/fodbold/vejledninger/opstart-efter-sundhedskrisen/spillere-og-foraeldre

 

Målmandstræning vil starte op onsdag den 20. maj. Hvis man ønsker at deltage i målmandstræningen, så skal man skrive en mail til christiangroenvaldsik@gmail.com hurtigst muligt, og så vil vi dele træningen op efter antal og alder. De eksakte træningstider vil først komme herefter.

 

Alle datoer vedrørende de næste faser i mailen er selvfølgelig med forbehold for, at Folketinget og Regeringen ikke ruller genåbningsplanerne ud, som de står til nu.

 

Vi håber at i alle er klar på at starte op under de angivne regler, og hvis i har spørgsmål kan i svare ved at tilføje alle, så vi i klubben kan give et svar igen, som alle vil kunne se, i tilfælde af at andre skulle have samme spørgsmål. Ellers kan klubben som sædvanlig kontaktes på mail og telefon.

 

Vi starter op med træning fra og med næste uge – dvs. mandag den 18. maj.

Forum Horsens åbner anlægget op på onsdag, når banenerne er kridtet op, så hvis man er tildelt en tid onsdag eller torsdag, kan man skrive til christiangroenvaldsik@gmail.com, hvis man ønsker at træne allerede i denne uge, og dermed mener at man kan nå at forberede en træning under de angivne betingelser.

 

God læselyst og opstart til jer alle!

Stensballe IK – Det sportslige udvalg

X